Miljø, mikroplast, mundbind, og din sundhed

Posted by larstk - 2021-12-27 15:54:11

Et problem som alle mundbind har, er at materialet frigiver mikroplast.
Hos GMAF Circular Medico renser vi materialet som vores mundbind er fremstillet af. Det foregår ved, at vi under produktionen støvsuger materialet 8 gange, og derved fjerne de løse plastik partikler, som er i materialet.
Vi er den eneste virksomhed som pt. arbejder med denne teknologi. Mange brugere af mundbind oplever gener ved brugen af mundbind, dette har vi reduceret ved bla. at fjerne løse plastik partikler fra materialet.

Mundbind er fremstillet af plastik. Materialet er PP Non Woven. Materialets løse plastikfibre kan ende i brugernes luftveje, og kan over tid skabe endnu større udfordringer end det som mundbinden er tiltænkt; nemlig at beskytte brugeren imod bakterier i vira.

Under Corona pandemien er kommet tal frem, som indikerer at der på verdensplan blevet blevet brugt 3.000.000 mundbind i minuttet. De brugte mundbind er efter brug endt i naturen, eller som en del af noget affald som er blevet afbrændt! 
Den rette teknologi kan fjerne løse plastikpartikler fra materialet som mundbinden er fremstillet af, og den rette teknologi kan fjerne mundbind fra affaldsstrømmen, og omdanne materialet til ressourcer.

Der findes i dag ikke nogle standarder, som tager højde for disse løse plastikpartikler. Derfor har vi set det, som vores opgave at fortælle om dette problem.

Kontakt os hvis du vil vide mere.

   

Del på SoMe: