Bæredygtige mundbind nu også allergitestet

Skrevet af Ingo Walterscheid - 2021-09-02 09:17:00

Download som PDF

Astma-Allergi Danmark (Asthma Allergy Nordic) tildeler danskproducerede mundbind Den Blå Krans. Sundhedspersonale på hospitaler og tandklinikker kan uden bekymring benytte maskerne fra GMAF Circular Medico. De er også de eneste medicinske masker, som produceres i et cirkulært og bæredygtigt koncept.

Både patienter og sundhedspersonale bliver beskyttet mod virus og bakterier, når de bærer mundbind. Men for lægen, sygeplejersken eller tandlægen er det også rart at vide, at maskens kontakt med ansigtshuden er uskadelig. En almindelig arbejdsdag kan indebære mange timer bag mundbind.

I anledning af deltagelsen på tandlægemessen Tandfaglige Dage i Bella Center, København, den 2.-3.09.2021, modtog GMAF Circular Medico ApS mærket Den Blå Krans eller The Blue Label for deres cirkulære Type IIR mundbind. ”Nu kan den professionelle bruger med allergi være tryg ved, at der er minimal risiko for en allergisk reaktion ved brug”, lyder det fra en glad Lars Thomas Kristensen, direktør i GMAF Circular Medico ApS.

Genanvendeligt materiale

Når GMAF Circular Medico var hurtig til at søge en tildeling af allergimærket, hænger det i høj grad sammen med Randers-virksomhedens filosofi om at producere bæredygtigt og cirkulært.

Dens medicinske masker og mundbind er de eneste på markedet, som systematisk desinficeres ved indsamlingen til genanvendelse efter brug. Maskerne bliver nedbrudt og smeltet om til et plastmateriale, som benyttes til produktion af nyt materiale til mundbind.

”Vi har i forvejen fokus på at arbejde bæredygtigt og bruge sunde materialer, og samtidig ønskede vi også at være helt sikre på arbejdsmiljøet, når vores medarbejdere tager imod de returnerede, brugte mundbind”, forklarer direktør Lars Thomas Kristensen fra GMAF Circular Medico.

Ude på hospitaler og klinikker bliver mundbindene kastet i særlige returspande installeret med UV-C lys, som sikrer, at al virus og bakterier bliver dræbt. Metoden er testet og godkendt hos DTU Fotonik på Risø.

Mundbindsspanden er så smittesikker, at indholdet kan returneres som ikke-farligt gods, når fragtmanden leverer de nye mundbind.

Laboratorietest og nye leverandører

Mærkningsprocessen har varet tæt på 9 måneder, fordi GMAF Circular Medico måtte gennemføre en række laboratorieforsøg og skifte leverandør af flere komponenter, før man var 100 % sikker på produktet.

”Det var en større opgave, end vi havde regnet med. Men det var også en sund proces for en virksomhed som vores, fordi vi kunne vælge leverandører efter et nærhedsprincip, så de næsten alle nu ligger i Europa.

Som dansk producent til danske regioners hospitaler skal vi bidrage til den nationale forsyningssikkerhed for mundbind, og derfor er vi også ved at finde en europæisk leverandør til den sidste komponent”, siger direktør Lars Thomas Kristensen.

GMAF Circular Medico ApS er et datterselskab af Global Material & Asset Fond, som på basis af de seneste 6 års udvikling har skabt et unikt cirkulært system for en bæredygtig produktion med digitaliserede materialer.

Produktionen af bæredygtige mundbind er startet op under Corona / COVID-19 pandemien – bl.a. med det formål at skabe den nationale forsyningssikkerhed.

For yderligere information: Presseansvarlig for GMAF Circular Medico ApS, Ingo Walterscheid – 3021 4773

Flere billeder fra dagen

Del på SoMe: