Genanvendelse

we will TAKE BACK the world

DEN STORE PLASTIK-UDFORDRING I DANMARK OG I VERDEN

De 2 store udfordringer:

Udfordring: Plastikfibre fra mundbind til gene i luftvejene
Mange mundbind kan potentielt være farlige, da de frigiver mikroskopiske løse plastikfibre, som finder vej ind i vores luftvejen. I dag går vi ofte med mundbind i mange timer og det skaber mange gener. Konsekvenserne ved inhalering af plastfibre kan være enorme.

Plaststøv fra typisk Type IIR mundbind

Løsning: Støvsuger mundbind 8 gange i produktionen
GMAF Circular Medico støvsuger mundbindene 8 gange i produktionen for at sikre, at løse plastikfibre ikke genere i luftvejene. GMAF Circular Medico er det eneste firma i verden, der har teknologien til det. Ved støvsugningen fjernes de løse plastpartikler, så de ikke senere ender i luftvejene.

Vores Type IIR mundbind er også anbefalet af Asthma Allergy Nordic (Den Blå Krans) eller er produceret af astma- & allergivenlige materialer.

Udfordring: Mundbind og andre plastikprodukter som tikkende miljøbombe
Mundbind ligger på gader og stræder og spreder giftstoffer i miljøet. Det kan have nogle kæmpe miljømæssige konsekvenser. Mundbind og andre plastikprodukter nedbrydes ikke biologisk, men små plastikfragmenter slides af vind og vejr. Disse små fragmenter spredes i økosystemet og kan blive optaget af dyr, planter og mennesker. Et mundbind frigiver mere mikroplastisk end en plasticpose. Plastikfragmenter kan indeholde kemiske og biologiske stoffer som bisphenol A, tungmetaller mv.
Under en pandemi som Corona bruger vi 5 millioner mundbind om dagen i Danmark, og 3 millioner mundbind i minuttet på verdensplan.

Løsning: TAKE BACK
GMAF Circular Medico har udviklet en helt speciel cirkulær løsning til genanvendelse af værnemidler herunder mundbind. GMAF Circular kan genanvende på til 98% af produktet i vores TAKE BACK løsning.

Vores 6 cirkulære trin for TAKE BACK:

1. Nyt cirkuleret råmateriale til maskeproduktionen
Vi har teknologien til at genanvende vores produkter ved smeltesortering, hvor vi får sorteret eventuelle reststoffer fra. Reststofferne brændes af til fjernvarme, og det resterende polypropylen materiale bliver til granulatperler, som genbruges i produktionen. Vi har en CO2 reduktion på op til 70 % ved mindre afbrænding og ingen problematiske miljøstoffer.

2. Produktion af PP Spunbund og meltblown materiale
Der kan nu produceres nye produkter af den genanvendte polypropylen.

3. Type IIR maskeproduktion i Randers
Produktionen startes.

4. Indsamling og UV-behandling af Type IIR masker
Alle produkter indsamles i vores hvide transportkasser, og er klar til at blive sendt retur.

Efter endt brug, tages masken af og smides i vores gule returbeholdere. UV-lys hindrer farlig smittespredning og mundbindet dekontamineres i 1/10 sekund for vira og bakterier. Metoden er testet og godkendt af DTU Fotonik på Risø.

5. Sikker returlogistik uden kontaminering
Produktet er nu ikke længere farligt affald, og afhentes sikkert af vores fragtmand. Transportkassen sendes retur til produktionen i Randers.

6. Desinfektion og kvalificering af produktmateriale
Ved ankomst i produktionen i Randers foretages endnu en desinfektion og kvalificering af materialet. Vores materiale genbruges 4 gange, da dette er det maksimale for, at materialet beholder sin høje kvalitet.  

Produktionen i Randers

  • High-speed produktionsanlæg, hvor vi producerer 500.000 mundbind om dagen.
  • Vores produktionsanlæg står i et separat såkaldt clean room, hvilket betyder en garanti for, at der er ingen kontaminering sker af det endelige produkt
  • Ved tilsyn bæres der kitler, handsker og hårnet. Dette er ikke et krav fra Lægemiddelstyrelsen, men vi tilstræber et meget højt niveau af kontamineringssikkerhed  i produktionen.
  • Produktionsanlægget kører derudover i et lukket system, og når råvarerullerne er påsat, er der ingen menneskelig kontakt med materialet, før de færdige mundbind ligger emballeret i plastposer eller i de færdige æsker.
  • Den 20 meter lange og 20 tons tunge højteknologiske mundbindsmaskine, sikre engangsmundbind i høj kvalitet, og er også med vores cirkulære strategi om genanvendelse af materialet fra vores engangsmundbind.

Materialer

Vi har ekstremt høje krav til kvaliteten til de materialer, som indgår i vores produktion af operationsmasker/mundbind. Og da vi ønsker en CO2 besparelse med kortere transporttid, så er alle vores underleverandører nordeuropæiske.

Vores materialer er testet og kortlagt af Astma-Allergi Danmark; lige fra råstoffet til kombinationen i det færdige produkt. Vi er stolte over at være anbefalet af Asthma Allergy Nordic som Astma-Allergi Danmark er en del af. Derfor kan vi med evidens sige, at vi leverer mundbind der er af den højeste kvalitet, der ydermere er lavet genanvendelige materialer.